0
Your Cart
0
Your Cart

Tossujen kokotaulukko

Suosittelen ensisijaisesti mittaamaan lapsen jalkapohjan pituuden.
Kaikki lapset eivät kasva kokotaulukon mukaan.
Jalka kannattaa mitata päivän päätteeksi, koska päivän liikkuminen vaikuttaa jalankokoon.

Jalan mittaukseen on paljon eri tapoja, mutta suosittelen mittausta niin että lapsen paino on tasaisesti molemmilla jaloilla. Eli ei sylissä tai jalka irti maasta.

-Jalan voi piirtää pahviin tai paperiin ja mitata pituuden siitä. Tarkistathan että lapsi seisoo tasaisesti molemmilla jaloillaan eikä katsele alas ja samalla nojaudu kantapäät irroten lattiasta. Tätä muottia voi käyttää irti leikattuna myös jalkineiden sisällä havainnollistamaan käyntivaraa (tyhjää tilaa) muistathan laskea tossuihin 1,5cm kasvu- ja käyntivaraa.

tai

-Kantapään voi asettaa kiinni seinään ja mitata mittäväline suorana seinästä-varpaiden kärkeen.. Tähän mittaan tulee lisätä vielä 1,5cm kasvunvaraa. Varpaat eivät saa olla tossujen kärjessä kiinni.

Vastasyntyneen jalanmitta on yleisimmin 8-10 cm. Asiakaspalautteiden ja vaihdettujen tilausten myötä olen huomioinut kaavoituksessani sen, että usein tossuja käytetään esim. kaste- tai nimiäisjuhlissa muutaman kuukauden iässä. Jolloin valmiiden tossujen pohjien pituudet ovat 10cm ylöspäin.
Tossuja on saatavilla 9cm pituudella kun mainitset kassalla lisätiedoissa, että haluat koon pituudessa 9cm.

Mikäli sinulle jää kysyttävää olethan yhteydessä satu (a) satujoki.fi autan mielelläni tai ota yhteyttä lomakkeen kautta.